vineri, 3 iunie 2016

Teapa Dexcar

De ceva vreme am observat pe platformele de socializare o crestere a fenomenului miraculos numit Dexcar, care promite marea cu sarea si masina picata din cer.

Toata treaba e in felul urmator: ti se promite ca vei primi o masina noua in valoare de 15.000 de euro, model 2015-2016 in schimbul unei plati unice de cateva sute de euro care ar trebui sa acopere costul masinii pentru 24 de luni, impozit, asigurare full CASCO si un set de anvelope. Pe deasupra, vei mai primi si bonus un card de carburant. Aparent contractul de inchiriere ar fi valabil pentru 25.000 de km anual, pe care daca ii depasesti platesti 300 de euro/5.000 de km, ceea ce nu ar fi exagerat, daca totul ar fi pe bune.

Oricine ar fi interesat de asa ceva, dar lucrurile nu sunt chiar asa simple. De fapt, trebuie sa te inscrii pe o lista de asteptare, dupa ce ai platit acea taxa in avans. Si asteptarea asta poate dura de la cateva luni pana la un an. Daca vrei sa urci in lista de asteptare trebuie sa aduci alte persoane care sa intre in sistem, semn clar de schema piramidala.

De fapt totul este un joc piramidal nedisimulat in care fiecare nivel inferior are de 2 ori mai multi membri ca nivelul superior. Ca sa primesti masina trebuie sa ai in spate mai multe nivele de membri adusi de tine, care la randul lor aduc in sistem alti membri, iar masina ta e platita din taxele platite de membrii din spatele tau. Ca in orice joc piramidal, castigati sunt cei de pe nivelurile superioare.

Sunt curios de evolutia acestui fenomen, pentru ca in Romania au mai fost recent sisteme similare care promiteau sa iti plateasca ratele la o masina noua in schimbul unor stickere aplicate pe masina si a unui numar minim de km parcursi saptamanal/lunar/anual, pentru ca mai apoi sa isi lase clientii cu  ratele neplatite. Ar fi vorba de Autopress, firma pornita la Targu Mures si care s-a extins rapid in toata Transilvania si de Publicar, firma din Bucuresti dar care aparent a fost fondata tot la Targu Mures si ar fi avut legatura cu Autopress.

Site-ul netbusinessrating.com deja clasifica compania Dexcar in categoria SCAM. Rating Dexcar

79 de comentarii:

  1. Felicitari Alin pentru materialul ...destul de bine documentat. E realitatea gol goluta pana la un loc . Acel los esta acolo unde tu vii cu ”banuiala” , parerea personala (nedocumentata) ca ar fi schema piramidala . Alin , ca sa fii un critic de lune ”OK” documenteaza-te bine despre schemele piranidale .:) Spor la critici...bine documentate .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ia de aici,carnat... http://behindmlm.com/mlm/regulation/dexcar-pyramid-scheme-shut-down-by-italian-authorities/

      Ștergere
    2. M-am documentat chiar serios inainte sa scriu materialul. Mi-a atras atentia pentru ca am persoane cunoscute care incearca sa promoveze treaba asta ca fiind ceva serios cand de fapt e clar ca e un mlm ca multe altele care au fost si vor mai fi, si vor fi destui prosti care sa le ia de bune. Sistemul s-ar putea sa functioneze, dar dupa cum am scris, functioneaza doar pentru persoanele de pe nivelurile din varful piramidei.

      Inca nu am auzit ca cineva din Romania sa fi primit masina, cele care au fost plimbate prin tara sunt doar momeli pentru prosti, atata vreme cat vin cu numere de Germania.

      Ștergere
    3. Bine zis "Grigore Zamplaret"!
      Auzi ce zice "Alin Crișan": "M-am documentat chiar serios..." Dacă îmi răspunzi la întrebarea "De ce vin cu numere de Germania?" înseamnă că te-ai luminat și ai "te-ai mai documentat"!

      Ștergere
    4. "Don Giovanny" ești în urmă cu știrile! Justiția a decis de curând altceva...

      Ștergere
    5. Corect, justitia a restabilit adevarul, nu este joc piramidal !

      Ștergere
    6. De retinut ca automobilul ESTE INCHIRIAT,pentru 2 ani!La sfarsitul acestor 2 ani automobilul se preda ! Si pentru a avea automobil in continuare va fi necesar sa va inscrieti ...din nou!Are sens acum ?Un calcul comparativ al costului per kilometru in varianta clasica,de proprietar al automobilului si varianta dexcar,facut bineinteles inainte de a deschide inteleptele gurite,ar clarifica foarte mult lucrurile.Se pare ca nu suntem inca pregatiti pentru aceasta oportunitate iar cei care o prezinta o fac intr-un mod greu inteligibil.

      Ștergere
    7. https://www.facebook.com/duta.florin.50/videos/1014176058727026/

      Ștergere
  2. Nu ar fi avut de ce sa se documenteze mai mult pentru ca e clar si pentru o gaina ca e un joc piramidal ! Cine sustine si crede kkt-ul asta, ori e retard, ori face parte din schema....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta este, din pacate sunt destui prosti care deja au cotizat si asteapta masina "gratis" sa pice din cer.

      Ștergere
    2. Mașina nu e "gratis"...PĂI? E cu COSTURI ZERO! Ce-i aia? Mergeți (dacă nu ați fost încă) la o prezentare DEXCAR și ascultați cu atenție (că aveți 2 urechi)și puneți ORICE întrebare la terminarea expunerii. Apoi, dacă sunteți siguri că ați înțeles, DAȚI-VĂ CU PĂREREA!!!

      Ștergere
  3. Eu am impresia ca toți cei care comentați aici + autorul sunteți o mare parte din acei romani săraci care pe vremea Caritasului și-au amanetat o mare parte din bunuri sau poate cine știe chiar locuință. Este un business și ca în oricare alt business mai devreme sau mai târziu vei avea de câștigat foarte mult sau bineînțeles vei pierde. Treaba este sa profiți atunci când totul este pe val. Îmi pare rău că nu pot încarca aici poze cu masina primita. Pana una alta voi nu aveți de unde sa știți exact dacă veți pierde sau veți câștiga pt ca acasă cu mana pe tastatura și cu degetul în cur veți fii săraci o viata întreaga. Pace :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai primit masina inseamna ca ai gasit destui fraieri pe care sa ii bagi in sistem, fraieri care vor astepta pana la Pastele Cailor sa le vina si lor masina.

      A fi un business nu inseamna a castiga pe spatele altora care vor pierde. Sunt scarbit ca exista in lumea asta oameni ca tine care promoveaza rahaturi de genul asta, care vand vise celor cu putina minte.

      Ștergere
    2. Măi "Alin Crișan"...tu când mergi la magazin și cumperi ceva(oricare ar fi el) pe cine îmbogățești? Nu cumva ești fraier că pe spatele tău, de fraier, altul câștigă?Apropo de vise...știi cum a luat ființă APLLE?

      Ștergere
  4. Sincer nu am de ce sa ma cert cu tine pe tema asta. Fiecare din noi are dreptul la o părere pe lumea asta. Dar nu poți sa tragi o concluzie pana nu încerci un lucru. Chiar sunt curios de vârsta pe care o ai. Sunt sigur ca ori ești 40+ ori părinții tai au pierdut foarte multi bani într o schema ponzi. Ca sa îți satisfac curiozitatea îți pot spune ca am băgat o singura persoana sub mine bineînțeles mai mult din dorința acelei persoane, nu ca am insistat în vreun fel. Asa ca pe spatele cui am făcut un business? Pe spatele meu? La 24 de ani crezi ca as baga 600euro într-o banca ca majoritatea romanilor? Dă-mi tu o idee de investiție mai buna ca asta și o fac și p-aia. Sunt deschis la orice ar aduce un profit legal. Având în vedere situația din tara și neavând niște părinți milionari investesc în ceea ce cred eu ca mi-ar aduce un câștig fără sa dau în cap cuiva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bun, daca ai bagat o singura persoana cam pe cand te astepti sa iti vina masina?

      Ștergere
    2. biaci, daca vrei sa faci parte dintr-o companie puternica vino la onecoin.

      Ștergere
  5. Vad ca toata lumea e curioasa, am 28 de ani si nu am pierdut bani nici cu caritasu nici cu alte treburi similare. Dar treaba sta in felul urmator, nu este niciun dubiu ca Dexcar e o schema piramidala. Ca ii zice mlm sau altcumva, e doar o alta denumire simandicoasa care inseamna acelasi lucru.
    Nu am zis ca nu ar functiona, doar am explicat exact cum functioneaza si ce inseamna sistemul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ai explicat "exact" cum funcționează sistemul, pentru că nu ai amintit NIMIC de codurile VIP: ce sunt, cum apar, rolul lor...EXACT ce trebuia să scoți în evidență, "ai uitat"! Și lista de inexactități ar putea continua! Este clar că atunci când ai fost la informarea despre DEXCAR, te-ai dus setat pe celebra schemă "piramidală", care de fapt NU E! Cum așa? Mai "bagă" o tură pe cel care ți-a explicat, pentru a te "destupa"!!!

      Ștergere
    2. Nu am fost curios sa merg vreodata la o prezentare Dexcar. Dar sa zicem ca sunt curios si sunt dispus sa ascult ce inseamna codurile VIP si celelalte inexactitati de care vorbesti.

      Ștergere
    3. Bravo, vezi că se poate?
      Serios acum vorbind, este NECESAR să înțelegi cum funcționează...dar trebuie să-ți explice cineva (tuturor care sunt interesați) cu pixul și hârtia în față, pentru că e vorba de ceva calcule matematice (simple, de altfel)!

      Ștergere
    4. Dacă ești din București, dă un search pe Facebook după Horia Covrig...ia legătura cu el și spune-i să-ți explice cum stau lucrurile (apropo, vezi că are un look de dac, da da, dac din acela de pe Columna lui Traian, și nu e glumă).

      Ștergere
    5. Mi-am irosit 5 minute din viață și l-am căutat pe nenea dacul ăsta. Alea 5 minute mi-au fost suficiente să mă conving de el. Văd că pe lângă Dexcar mai promovează și altă bălărie la fel de ridicolă, onecoin.

      Ștergere
  6. Legal, in Romania, activitatile sunt impartite in 2: act cu bunuri si act cu servicii. In cazul dexcar, lucrurile nu stau nici pe de parte precum gandeste majoritatea. Legal, poti plati pt un serviciu realizat sau poti cumpara un bun. In cazul dexcar, legea romaneasca incadreaza plata taxelor catre dexcar ca o achizitie de bunuri, respectiv masini. In acest caz, toti cei care subscriu taxe pt plata achizitiei unei noi masini si care intra in patrimoniul dexcar, sunt indreptatiti sa o revendice ca proprietatea lor. Este simplu. Legea romaneasca poate recunoaste proprietatea unui bun daca se demonstreaza ca persoana a contribuit la achizitia acelui bun. Prin urmare, dexcar fraudeaza in cootinuare prin sistemul pe care il promoveaza. De aceea a si fost inchis in Italia. As vrea ca cineva din cei care au platit taxa la dexcar sa o solicite inapoi. Cred ca Oficiul de Prevenire si Spalare a Banilor si Combaterii Actelor de Terorism pe teritoriul Romaniei nu o sa mai doarma linistit de azi inainte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Altul care e deștept și habar n-are cu ce se ocupă DEXCAR...E vorba de ÎNCHIRIERE de mașină!!! Dar deștepți mai sunteți în fața tastaturii!!!

      Ștergere
    2. Sunt multi "destepti" care vorbesc doar dupa banuieli nu dupa informatii. Oare cum e mai inteligent sa ne dam cu parerea, informati sau neinformati.Acum cand scriu aceste randuri suntem in 2018, au trecut mai bine de 2(doi) ani si Dexcar da si acum masini celor destul de inteligenti sa nu plateasca taxe, imposite si intretinere la masina .

      Ștergere
  7. Nici un comentariu care apara Dexcar nu aduce argumente sa ma convinga ca toata treaba nu e o schema piramidala. Sunt deschis la orice explicatie rationala, documentata care sa ma faca sa imi schimbe parerea, dar atata timp cat sunt doar atacuri la persoana, imi pastrez opinia documentata si argumentata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și nu, nu a fost nici un atac la persoană, doar am dat niște răspunsuri folosindu-mă de cuvintele din expunere...

      Ștergere
    2. Tot nu văd argumente să mă conving că nu e mlm ...

      Ștergere
    3. Dar cine a spus că nu e MLM?

      Ștergere
    4. Bănuiesc că știi ce înseamnă inițialele MLM!

      Ștergere
    5. Normal ca stiu, multi level marketing e doar o denumire mai simandicoasa pentru schema piramidala. Deja va contraziceti singur, ba ca e, ba ca nu e.

      Ștergere
    6. Alin, daca nu ai vazut iti sugerez cu drag sa vezi pana la capat asta : https://www.youtube.com/watch?v=D1hkbHfypuA&t=167s

      Ștergere
  8. Atenție! MLM nu e schemă piramidală!!!
    Care este diferenţa între afacerile tip MLM şi schemele piramidale ?
       Este întrebarea care nu-şi găseşte întotdeauna răspunsul potrivit...
       Iar motivul este că prea puţini înţeleg diferenţele între cele 2 noţiuni. După părerea mea, diferenţele majore sunt extrem de clare şi nu lasă loc interpretărilor.
       Prima diferenţă o reprezintă obiectul afacerii: în timp ce într-o afacere MLM (Multi Level Marketing, pentru cei care încă nu ştiu ce înseamna MLM) obiectul afacerii îl reprezintă vânzarea de produse sau servicii către consumatori (nu către membrii din reţea), o schemă piramidală are ca scop principal recrutarea de noi membri.
       A doua mare diferenţă o reprezintă sursa profitului afacerii: într-o afacere MLM profitul se obţine din vânzări şi din comisioane de la membrii din reţea (downline), în timp ce într-o schemă piramidală "profitul" vine din plata taxei periodice pe care o plătesc membrii şi/sau din "bonus-uri" la atingerea unor praguri de recrutare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari Anghel Ionita.Bine punctat.”MLM nu e schemă piramidală!!! vorba romanului inteligent .Orie neagra , ori e alba . sau ca si cum ai spuna ca e pe jumatate gravida . Ori, ori :) :)

      Ștergere
  9. Pentru detalii, repet, participă la o prezentare DEXCAR!!!
    O SĂ RĂMÂI...CU GURA CĂSCATĂ și tot n-o să-ți vină să crezi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inteleg de ce vreti sa lamuriti pe altii ca schema e viabila. O sa fiti mai putini inscrisi si o sa va luati masina mai repede.

      Ștergere
  10. Mulțumesc. Nu m-am distrat de multă vreme așa bine.
    Dacă e să mă iau după logica asta care este departe de logică, Dexcar ESTE o schemă piramidală deoarece scopul este atragerea de noi membri afiliați care să îți asigure avansarea în matrice, iar profitul (în cazul de față mașina) este susținut din taxele plătite de membrii afiliați.
    În același timp este și un mlm deoarece tu vinzi serviciul acesta unor consumatori, dar care prin afiliere se alătură rețelei.
    Încă o dată mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai să crezi, dar ÎNCET ȘI GREU, începi să înveți...BRAVO! Hai că poți!
      Dacă mai și vorbești cu un advisor DEXCAR...surpriza va fi de partea ta.

      Ștergere
    2. A, și încă ceva...Dacă la titlul acestui ...hai să-i spunem părere pui diacritice și un semnul întrebării, poate că ar fi cât de cât interesant!!!

      Ștergere
    3. Nu am ce să vorbesc cu niciun advisor Dexcar, poate doar dacă vreau să mai râd o dată bine.

      Ștergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peter Demeni, ceea ce spui tu este cu totul altceva decat s-a scris aici de catre cei care afirma ca stiu ce vorbesc. In felul exprimat de tine, chiar suna altceva. Suna a afacere clasica in care doar cei ce muncesc curat vor avea succes. Numele meu eate Robert, si aunt contabil de 20 de ani, deci, cred ca stiu ce vorbesc cand am afirmat ceea ce am scris in comentariile anterioare. Intamplator am si cunostinte de drept. Deci, cand afirm ca dexcar facut asa cum eate prezentat de italieni si de romani, este o adevarata frauda in toate punctele ei. In primul rand ca plata acestor taxe ce se platesc in contul unei viitoare utilizari a unui auto, este, de fapt, o subscriere, o garantie pt utiluzarea unui bun viitor. Din acest motiv, nu exista nici o oblifatie legala din partea dexcar sa ai puna la dispozitie acel auto. Daca totusi ar face-o, ar insemna ca se obliga printr-un contract ferm, ceea ce nu exista. In acest caz, oricine eate indreptatit sa-si retraga banii. In plus, ceea ce spui tu, eate ok, cu conditia ca dexcar sa aiba masini suficiente in parcul auto propriu pentru toate sumele platite. Insa, si aici este o problema, si anume, are nevoie de prosti care sa cotizeze cu sume, daca ae poate, cat mai mari, pentru a avea flux de cash pt achizitia de auto. Ceea ceviar e nahpa dpdv juridic.
      Dar, va las ai pe voi sa studiati legile si sa concluzionati singuri cum ar trebui sa fie afacerea pt a nu fi ilegitima ai in Romania. Aveti grija ca exista in piata un organism abilitat care se ocupa cu fraudele. Toate cele bune!

      Ștergere
    2. Peter Demeni, ce zici tu nu are nicio legătură cu ceea ce promovează Dexcar. Dacă ar fi așa, ar putea fi o afacere reală, ceea ce Dexcar în forma actuală nu este.
      La un moment dat, piramida se va prăbuși, este doar o chestiune de timp și vor rămâne sute, poate mii de oameni cu banii dați care nu vor mai vedea mașina promisă.

      Ștergere
  12. Alin, ceea ce spune Peter este sistemul care se aplica deja in firmele de asigurari (de mai demult). Si, da! Aceasta este (sau ar trebui sa fie!) afacerea dexcar. Modul asta de afacere, personal, il accept. Doar bani sa fie pentru a investi lunar acesti bani. Pe un site international, se explica foarte clar cum se platesc bani, cel putin, in fiecare an (nu am inteles exact daca si lunar). Pana la urma, o afacere se construieste in timp si cu bani (investitii). Timpul nu e o resursa reala. Este ceva firesc de care dispunem fiecare. Insa, nu toti dispunem de bani pentru a investi. Sa fim, deci, realisti si pragmatici.

    p.s. pentru cei care zic ca stiu afacerea (sau orice afacere, fie si MLM): de ce rad in nas celorlalti care nu inteleg despre ce este vorba, cand, de fapt, toti ceilalti sunt sau pot fi potentiali clienti sau investitori in aorice sistem de afacere, chiar si dexcar? Psihologic, vorbind, realizez ca acestia sunt cuprinsi emotional in aceste afaceri si uita sa fie empatici cu oamenii de langa ei si pragmatici in ceea ce fac. E important sa stii sa comunici daca vrei sa fi inteles si sa ai adepti. E o simpla constatare.

    pp.s.am si eu pe cineva langa mine care mi-a vandut acest pont dexcar si nu a stiut sa ma conduca mai departe. insa, "sta" langa unul dintre cei mai prolifici supervizori dexcar din Romania. Oare, este aceasta o conditie suficienta?

    ppp.s. observ ca nimeni nu este interesat de modul legal in care se poate face dexcar in Romania (poate pentru ca nici nu se stie exact ce este dexcar si cxare sunt principiile de functionare)

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte buna prezentarea pana unde ai scris cuvantul "PIRAMIDA" ceea ce nu inteleg, daca tot esti asa de bine informat de ce nu ai povestit si tolul codurilor VIP, daca stiai de aceste coduri cred ca nu mai scriai cuvantul PIRAMIDA si nici nu mai erai atat de sceptic in privinta derularii companiei Maşină nouă - costuri ZERO .... Multumesc o seara faina!��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot aud de coduri vip, ești bun să mă luminezi și pe mine? Sunt sceptic din fire, îmi pun întrebări despre orice și cercetez tot ce mi se pare dubios, în cazul de față Dexcar.

      Ștergere
    2. Buna,rolul codurilor vip este de a asigura conituitatea,si de a anula posibilitatea in care nu se mai inscrie nimeni,cei inscrisi sa-si urmeze cursul normal in toate cele 6 tabele,ex la fiecare trei inscrisi se creaza un cod vip,aceste coduri sunt stocate sa-i spunem (piscina) in cazul in care dv sunteti ultimul inscris si nu mai vine nimeni din spate sa va impinga din tabel,atunci ies aceste coduri din piscina se plaseaza automat in spatele dv si va scot din tabel astfel si ultimul inscris isi va lua masina si isi va urma cursul in toate tabelele,aceste coduri fac sistemul diferit de o structura piramidala,dupa parerea mea il fac sigur si stabil,pentru cei ce cred ca este piramida ii rog sa-mi dea un exemplu de structura piramidala in istoria Germaniei,io nu am auzit,sistemul functioneaza la nivel european nu doar in Germania siRomania sa putem spune ca se profita de saracia si naivitatea romanului,un cod vip este echivalent cu 547 euro,sper ca am explicat cat de cat pe intelesul tuturor,o zi faina sa aveti!

      Ștergere
    3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  14. Cum comentati aceasta extindere a cercetarilor?
    https://www.altroconsumo.it/auto-e-moto/automobili/news/dexcar

    RăspundețiȘtergere
  15. Trebuie sa-mi retrag comentariile, am primit un mail de la managerul companiei care spune ca imi aduce masinile aici in Irlanda. vad ca se tin de treaba... dar pe dexnow ... nu pe dexcar. va sfatuiesc sa intrati in dexnow daca vreti masinile sa platiti lunar iar 547 sa placteasca altii cine vrea sa promomeve cu bonusuri. Sarbatori fericite tuturor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari Peter . Sa o folosesti sanatos.Si in Romania sunt 12 masini si trei gipuri prin Dex@Now. Recent erau adunate toate la intalnirea de la Alba Iulia.

      Ștergere
  16. Dragii mei , ati vazut asta ?
    : https://www.youtube.com/watch?v=D1hkbHfypuA&t=167s

    RăspundețiȘtergere
  17. Alin Crisan doresc sa te felicit pentru felul de expunere si pentru limbaj, nu stiu cu de te ocupi dar daca continui cu aceasta atitudine si respect fara de cei din jur iti promit ca vei ajunge intr-o pozitie de conducere. Daca esti deja te felicit si daca nu vezi inca perspective iti sugerez sa iti reevaluezi calitatile pentru ca mai mult ca sigur nu esti in locul potrivit si poti mult mai mult. Success .

    RăspundețiȘtergere
  18. Sa va spuna cei de la Dexcar ca este o schema Ponzi,platesti o taxa de intrare,iti faci o echipa peste ceva timp vei "inchiria" o masina pentru care platesti inca 1950 de euro,ai un target daca nu il atingi ai muncit degeaba,faci un curs care costa 700 de lei ,devii "specialist"si o iei de la capat disperat sa aduci noi oameni ca sa poti sa te afisezi intr-o alta masina mai scumpa tot "inchiriata"si tot asa pana pica afacerea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi place să văd un om cu capul pe umeri care înțelege că "afacerea" asta nu e altceva decât o farsă.

      Ștergere
  19. A trecut deja mai mult de 6 luni de cand am scris articolul, si-a primit cineva masina? Sau sunteti tot in asteptare?

    RăspundețiȘtergere
  20. Desi nu sunt inscris si nici fan Dexcar, am un amic care a inscris o persoana in Octombrie si a cumparat DexNow care i-a venit in Decembrie si tot in Decembrie (pe 06.12), amicul ii aducea din Germania o masina Dexcar cuiva din Constanta. Pt unii functioneaza, pt altii, nu ;) p.s. sunt sceptic in continuare datorita modului de escaladare a acestui fenomen

    RăspundețiȘtergere
  21. am citit toate comentariile.....sinteti habarnisti!nu vreau sa va supar dar daca scrii fara sa faci cursul de Advisor...esti blogherist fara bani. totul la Dexcar este un fel de CAR din Ro ;) ,atentie exista doua programe,dexnew si car rental free comunity. Forta Grupului cumpara masina,apoi dupa 2 ani primesti alta de motorizare mai mare,fara alta plata :) am scris si am publicat aici
    http://activebusiness-duta.blogspot.com ,Alin vezi ca nu toti nea venitu sint Adviseri,habar nu au ce tre sa faca,au auzit de masina gratis,DA-INCHIRIATA,iar banii de la inscriere ai primesti inapoi cind treci sau ma rog iesi din primul ciclu si ai primesti sub forma de card de combustibil Blue Mol,etc.
    Daca ai timp,suna-ma ,ai nr meu pe blog si te dezmeticesc eu :))
    Pina una alta,Italia este o tara....care a intrat in Dexcar cu Fiat,altfel era concurenta neloiala...etc,daca stiai Dexcar inseamna Masini Germane ;).....
    Treaba Mea este sa ma Deplasez in Cehia -Praga si sa Particip la DESCHIDEREA OFICIALA DEXCAR PE EUROPA 01-04-2017 ;)
    Faptul ca TU inca nu activezi in Dexcar,te face sa comentezi din nestiinta,daca stiai TU schema Dexcar,pornea aceasta Afacere din RO,dar..atentie,ea este deja in SUA de mult timp,iar daca ramineam comunisti nu stiam nici astazi cine este Apple.
    Iti doresc sanatate si Intelepciune,poate o sa afli cei patru piloni ai unei afaceri(Lorand Soares Szasz)si de ce prietenul meu DAC face reclama si la alte produse...s.a.m.d

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietene, ai o incoerență gravă în idei și ai același discurs fără urmă de logică, pe care l-am observat la toți comentatorii susținători ai acestui sistem revoluționar. Nu am nevoie să activez în interior ca să recunosc o înșelătorie, pe care voi o promovați de bună.
      Am zis și mai sus, va veni o zi în care sistemul se va prăbuși, e inevitabil. Și atunci s-ar putea ca unul sau altul să îți ia gâtul pentru ăia 500 de euro.

      Ștergere
    2. deja vb in plus. banii se vor recupera ,exista garantii. ai factura de la firma . si appo ,in business este sacrificiu sau ma rog risc. cine nu risca nu cistiga :)
      intre timp altii au urmat o academie de vinzari Dexcar,altii au in fata blocului 3 masini dexcar si mai au si alte investitii la Questra world,da tu nu ai treaba cu astea tu te ocupi de ''jurnalism'' fii sanatos :)

      Ștergere
  22. Salutare la toti ! Da intradevar e mare prostie eu am calcat o data pe o grebla si mia fost de invatatura se numea karios tot rahatul acela bine ca nu mam bagat tare in acel rahat de MLM ! ase e si aici cu siguranta ! ATENTIE MARE NU VA PACALITI SINGURI PE VOI !!!
    Numai PRIN munca se poate obtine un ban altfel ei pe jos nu se gasesc si din cer nu cad !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ai vrut sa zici "Kairos" .Intotdeauna inainte de a intra intr-o afacere E BINE sa analizam cateva lucruri si apoi sa investim. Sunt multe firme precum Kairos si multe firme care functioneaza legal aducand oamenilor bani , bunastare, libertate. Pentru a ajunde la ultimele lucruri pe care le spuneam este nevoie inainte de a investi, de "cunoastere": https://tfapp.talkfusion.com/fusion2/view_hd.asp?NDQ5NjE3OQ==_40708394 . Succes in 2018.

      Ștergere
  23. Florine coboara cu picioarele pe pamant nu te mai minti pe tine si pe altii ! toata chestia asta e o porcarie mare ! nu mai mintiti lumea aiurea ! ducetiva la munca si nu mai sperati la ferari verzi pe pereti !!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Daca tot spui ca le stii pe toate si spui ca suntem blocheri fara bani si suntem saraci e afla ca pot sati demonstrez ca am doua firme de transport una de persoane si una de marfuri dar nu asta conteaza ceea ce am vrut sa spun e altceva ! aratami si mie te rog pe pagina lor oficiala unde au toate rechizitele bancare ??? cod IBAN CUI etc ???? dupa mai vorbim .

    RăspundețiȘtergere
  25. kairosplanet.com si aici e o alta teapa

    RăspundețiȘtergere
  26. Dragii mei, la Caritas, Kairos, FNI, si alte tepe financiare de tip piramidal am sarit multi dintre noi ramanii FARA SA NE DOCUMENTAM foarte bine, iar cand este vorba despre despre o afacere, legala, functionara, dam si noi cu "banuiala" tot nedocumentati. Diferenta dintre un sistem piramidal ilegal si un sistem piramidal legal este foarte mica , invizibila pentru NEDOCUMANTATI . CUNOASTEREA inseamna putere. Nu o ignorati. ...daca vreti SA VA MEARGA BINE. https://tfapp.talkfusion.com/fusion2/view_hd.asp?NDQ5NjE3OQ==_40708394 . Succes in 2018.

    RăspundețiȘtergere
  27. Hai ca se fac imediat 2 ani de cand am scris articolul. Cati dintre astia care sustineti afacerea asta de buna v-ati primit masina? Sau mai asteptati?

    RăspundețiȘtergere
  28. În 1990 au intrat în România primele sisteme MLM, Herbalife, Amway, sisteme de asigurări, etc. Întâi au intrat fără să aibă afacerile înregistrate aici, aduceau marfa cu portbagajul din Ungaria, sau trimiteau banii de asigurări în Austria. Cu toate că sunt piramidale, unele din ele funcționează legal și astăzi, vând produse și servicii, și nu s-au prăbușit și nici nu s-au desființat datorită unor critici pe bloguri, ca acelea de mai sus. Dacă vezi numai partea negativă a unui sistem de afacere ai o problemă.

    RăspundețiȘtergere
  29. Eu unu,m-am retras,nu se tin de promisiuni,nu iti dau cardurile de carburanti asa cum au promis,si cunosc oameni care au 2 ani jumate si nimic.din aprilie anul asta au prelungit timpul de asteptare la 4 ani.E clar o mare teapa!

    RăspundețiȘtergere
  30. O mare minciuna dexcar! Eu am 2 ani si jumatate de la plata. Nici macar un card de carburant nu am primit!

    RăspundețiȘtergere
  31. Eugeniu Corneanu, ai primit banii înapoi?

    RăspundețiȘtergere
  32. Eu am plătit 390 de euro in martie 2016, am fost si la curs de prezentare. Un marketing si o poveste foarte convingătoare spusă de doamna Monica Achim, creierul di Romania al acestui joc piramidal. Eram chiar printre primii care a plătit. In 2 ani ne era promisa masina, dar înainte primeam bonuri de carburanți de la Noi. Ne-a arătat si un contract ca e legal tot ce spun ei. O mare minciună!!! Nu am primit nimic pana acum. Ce putem face sa ne primim banii înapoi? Sa ma plâng la politie, la avocat...wtf, nu stiu. Sunt convinsă că nu îmi voi mai vedea banii înapoi, parca mai mila mi-e de cei care au cotizat apoi mai mult, pentru ca taxa a tot crescut. 390 de euro era la început. Erau advizori, ei nu spun nimic? Nu am la cine sa scriu, site-ul dexcar e blocat, pe facebook nu mai e actualizată pagina din 2016, te trimite la un site in germana. Am luat teapa, daca cineva stie cum imi pot recupera banii sau unde pot face o plângere ca vinovații sa plateasca, cu mare drag. In concluzie, am fost o credula si o fraiera!!!si plătesc pentru asta.

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna ziua ,

    M-am inscris in decembrie 2016 prin cineva care brusc a iesit din sistem(unul din liderii lor care facea reclama in Romania).

    Pana acum nu card , masina ,..... nimic; bine ca nu am inscris pe nimeni, sa fie doar pierderea mea...

    Sistemul nu merge si cel mai probabil va disparea !

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  34. Se pare ca autorul articolului a avut dreptate. Trebuie sa recunoasteti, mai ales cei care am fost inselati sau cei care inca sustin acest sistem.
    Timpul a demonstrat ca Dexcar nu este ceva serios ...

    RăspundețiȘtergere
  35. Am citit multe comentarii, dar nu pe toate.Multe sunt facute de oameni "documentati", altete de nedocumentati.Unul dintre documentati si-l felicit, e Anghel Ioan noiembrie 2016, 21:59
    Măi "Alin Crișan"...tu când mergi la magazin și cumperi ceva(oricare ar fi el) pe cine îmbogățești? Nu cumva ești fraier că pe spatele tău, de fraier, altul câștigă?Apropo de vise...știi cum a luat ființă APLLE? P.S. Cu cat numarul romanilor care pot face diferenta intre un "sistem piramidal" si un "sistem MLM,NM, .." va fi mai mare cu atat o sa fie mai bine in Romania.Astfel recomand cartea"Cea mai mare sansa din istoria lumii" de John k.

    RăspundețiȘtergere